Utskrivna organ…

….hur funkar det?

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/667520?programid=412

Intressanta samtal (20 min) från Vetandets värld, Sveriges Radio.

”Olaf Diegel, professor i produktutveckling vid Lunds universitet, berättar hur traditionell 3d-printing kan användas inom regenerativ medicin. Tillsammans med Rajni Hatti Kaul, professor inom bioteknologi, vill han ta fram nya smarta material som kan användas för att ta fram byggställningar formade som organ som sedan kläs i patientens stamceller.”

”Paul Gatenholm, professor inom biopolymerteknik, skriver ut öron, brosk och hud med hjälp av 3d-bioprinting där organen skrivs ut med ett biobläck som innehåller mänskliga celler. Men fler forskningsområden behöver engagera sig i den här tekniken för att göra framsteg, menar Paul Gatenholm.”

sverigesradio.se