Film

Förra veckan fick Vaggeryds bibliotek ta emot priset som bästa biblioteksfilm i dokumentärfilmsklassen för filmen Skaparbibblan i den internationella biblioteksfilmstävlingen A corte di libri. Priset togs emot vid bokmässan i Turin, Italien.

Thomas Claesson som gjort filmen.

 

Filmskapandet fortsätter 

Makerspace på biblioteket är involverade i ett nytt filmprojekt. Det är ett filmprojekt mellan makerspace på biblioteket, Ayman Hassdo (projektledare) och boendena för ensamkommande i Vaggeryds kommun.

En tanke – som kanske leder till något helt annat – är att göra kortfilmer som boendena för ensamkommande i Vaggeryds kommun kan ta del av, samt vara med och skapa. Vilka krångligheter möts man av i Vaggeryds kommun som nyinflyttad? Hur funkar biblioteken i kommunen? Simhallarna – vad gäller där? …Listan på oklarheter kan bli lång….

Vill du vara med? eller vill du veta mer om projektet? Kontakta: Hanna Häljestig, 0393 67 87 95