Geek Girls

Från januari till april har vi haft Geek Girls-träffar på biblioteket i Vaggeryd. Syftet med Geek Girls är att få fler tjejer att bekanta sig med teknik. Vi vill minska klyftan som växer mellan det fåtal som förstår den digitala världen och den stora majoritet som inte gör det. Nedan är lite bilder från Geek Girls-tisdagarna.

IMG_6003

Tema: E-slöjd. En bokväska.

IMG_6078

Tema: återbruk. Smycken av gamla gardinringar.

IMG_6242.JPG

IMG_6149

Tema: programmering. Mycket logiskt tänkande och att lära sig se mönster- för det är det programmering handlar om.

IMG_6270

Tema: Makey Makey. Designa en egen spelkonsol. Vad leder ström? Och vad leder inte ström?  Bilden ovan är från när makerspace på biblioteket visade upp sig på ReMida.

ReMida är ett kreativt återanvändningscenter i Vaggeryds kommun som bygger på ReMida-pedagogik. En pedagogik som bygger på återanvändning av spillmaterial, barnets inneboende förmåga till problemlösning och ett utforskande förhållningssätt, samt pedagoger som förstår att förvalta detta i lärandet.