Arduinokurs

Nu, under hösten har biblioteket arrangerat en arduinokurs. Vi har träffats en gång i veckan, under en månads tid, och arbetat med arduino.

 

Arduino är en elektronikplattform av mikrokontrollers med så kallad öppen hårdvara och källkod (open source) baserad på användarvänlig hård- och mjukvara. Arduino vänder sig till alla och envar som vill skapa interaktiva elektronikprojekt.

 

I kursen fick deltagarna lära sig grunderna i robotteknik, sensorteknik, elektronik, elektronikmekanik, data och mikroprocessorteknik, analoga och digitala signaler samt grundläggande arduinoprogrammering. Utbildningen innehöll även en genomgång av 3d-skrivarteknik och 3D CAD-program.

 

Stort tack till Håkan Lanner som ledde arduinokursen på biblioteket!

 

[wpvideo 2HwOTRBG]

img_8366img_8369img_8378img_8362

Nyfiken på Arduino? Välkommen att låna en arduinolåda (Arduino Stater Kit) på biblioteket!

/Vaggeryds bibliotek